Buddy Bags

Buddy Bags erbjuder ett ekonomiskt mer fördelaktigt alternativ till värme- och kyl- terapi. Det är en säker och effektiv metod för att erbjuda värme och kyla. Buddy Bags är perfekt för att både återge värme till en opererad patient och för att värma muskler som ska rehabiliteras. Den fungerar även istället för kylterapi för att reducera svullnad och obehag.

Användning

Buddy Bags innehåller en innerpåse som är fylld med ris. Påsen värms upp i microvågsugn för värmeterapi eller placeras i frysen för kylterapi. Vid användning placeras rispåsen i det yttre skyddet som är gjort av ett mjukt fleecematerial. Riset konformeras till området på kroppen som täcks och ger håll- bar värme eller kyla.

Storlek

Buddy Bags lagerhålls i tre storlekar:

  • 12,5 cm x 23 cm. Innehåller ca 450 g ris
  • 18 cm x 33 cm. Innehåller ca 1350 g ris
  • Cirkelformad Buddy Bag, 12,5 cm i diameter.

Innehåller ca 100 g ris. Handstorlek för punktbehandling. Kontakta Scandi Orthopedic om annan strl behövs.

Material

Mjukt fleecematerial.

Tvättråd

Produkten kan tvättas i maskin. 40° maskintvätt.Använd milt tvättmedel.

Justerbar fyrhjulsrehabilitering / Träningsstol

Hjälper till vid postoperativ behandling och avlastar personalen från tunga förflyttningar vid rastning av tyngre hundar. De är justerbara i höjd och bredd för att kunna fungera till hundar i olika storlekar. Målsättningen är att ge stöd till patienter med traumaskador.

Designen på ortosen tillåter kontrollerad möjlighet att lägga belastning på varje ben. Rullstolen har även ett handtag för assistans vid aktivitet. Genom att ge hunden möjligheten att stå upp i en kontrollerad korrekt position så minskar stressen för hunden och den får möjlighet att återhämta sig i sitt eget tempo i rehabiliteringsfasen.