+46 31 214 128

info@scandiop.se

Om Ortoser

Ortoser är ett utmärkt hjälpmedel för såväl lätt stukade som svårt skadade djur. Det är en praktisk behandlingsform som inte bara är mindre kostsam än många andra behandlingar utan också är patientsäker och fördelaktig i rehabiliteringssyfte. En ortos kan användas före eller efter operation och kan i vissa fall helt ersätta operationen. Vår unika flerstegs behandlingsnivå gör det möjligt att specifikt gå in och behandla olika typer av skador och ge en kontrollerad rehabilitering.

Behandling i flera nivåer

carpalgrad1-stor
Grad 1
carpalgrad2-stor
Grad 2
carpalgrad25-stor
Grad 2.5
carpalgrad3-stor
Grad 3
carpalgrad3medtass-stor
Grad 3
carpalgrad4-stor
Grad 4

Ortoserna framställs med biomekanisk eftertanke. Grad 2.5 och 3 är neoprenortoser med termoplastiska skenor som efter uppvärmning är helt formbara efter hundens anatomi. Grad 3 med Tass är tillverkad i en termoplastisk textil som efter uppvärmning och passning blir som ett gips. Grad 4 är specialanpassad efter avgjutning och skadeart för att få en komfortabel och intim passform av hundens anatomi.

Ortoserna är designade för profylax, rehabilitering och funktion.

Kära kund. Välkommen att logga in till vår webbutik.

OBS! Vi har precis lanserat vår nya hemsida. Om du har problem att logga in eller saknar kundkonto, hör av dig till info@scandiop.se.